Kjøp billig restemat med mobil-app

Mobil-appen «To good to go» er en ekte vinn-vinn-vinn. Du får kjøpt billigere mat, restaurantene tjener på mat de ellers ville kastet – og god mat spises i stedet for å kastes i søpla.

Spesielt i ferietider kan app-en vise seg å redde en slunken lommebok. For noen tikroner kan du få deg billig frokost, lunsj eller middag. Stadig flere restauranter, butikker og kafeer er med på ordningen.

Last ned tjenesten som en app til telefonen din, og deretter kan du søke opp steder i nærheten eller se hvilke steder som er tilgjengelige i de områdene du ønsker å kjøpe noe.

Du kan bestille og betale maten i appen – og så er det bare å møte opp og hente maten innenfor de tidsrommene som er definert i tilbudet.

Spesielt i byer og større tettsteder får du mange valg, og kan spise billig fra morgen til kveld. App-en har en egen kartfunksjon, slik at du kan se hvem som tilbyr hva, hvor og når.

App To Good to go restemat billig mat matsvinn

I dag hentet jeg meg overskuddsmat fra frokostbuffeten på Clarion Hotel The Edge i Tromsø. For 35 kroner fikk jeg tre frukt, et assortert utvalg av brødmat (knekkebrød, brødskive, riskake og kjeks), kokt egg, røykalaks, ost, salami og litt grønt.

 

Tre enkle trinn for å kjøpe restemat:

  • Søk opp aktuelle restauranter i nærheten av der du er. Du kan søke opp innen kategoriene restaurant, kafé/bakeri, frukt og grønnsaker
  • Klikk og les hva den enkelte restaurant/kafè/butikk tilbyr. Det ligger en generell beskrivelse av hva du kan forvente å få.
  • Klikk og betal. Trykk på kjøp når du har bestemt deg. Hvis du ikke har app-en fra før, må du legge til betalingsinformasjon.

Noen steder får du en pakke med mat, mens andre steder kan du velge mellom ulike alternativer. Vis app-en med bestillingen din i kassen, og de sveiper ok for henting.

Den eneste ulempen er at du bare kan hente maten – du må ta den med deg å spise den et annet sted. 

Om Camilla Solheim