Hvordan målrette organiske poster på Facebook Treff ditt publikum nøyaktig

Har din bedrift eller din organisasjon en side på Facebook? Er det få av dine følgere på Facebook som trykker like eller deler dine statusoppdateringer eller bilder?

Facebook har de siste årene endret algoritmene slik at den organiske rekkevidden av poster avtar. I dag er det i gjennomsnitt bare noen få prosent av det du poster fra en side, som vises i nyhetsstrømmen til dine følgere.

Facebook vil vise relevant innhold

Det er to vektige årsaker til at Facebook strøyper den organiske rekkevidden.

For det første postes det enorme mengder innhold på Facebook. I dag er mengden innhold mye, mye større enn det folk er i stand til å se. Facebook opplyser selv at de prøver å vise de mest relevante hendelsene i nyhetsstrømmen, slik at folk skal få en «hyggelig opplevelse» på Facebook.

Etter hvert som mer og mer innhold deles på Facebook, må det innholdet du publiserer konkurrere med stadig flere hendelser om å bli vist i nyhetsstrømmen.

Les også: Spionér på dine konkurrenter på Facebook

For det andre ønsker Facebook å tjene penger, og det kan de gjøre ved at du betaler for å øke rekkevidden, gjennom annonsering. Det er en rekke måter man likevel kan øke den organiske rekkevidden til en post, og i dette innlegget skal vi se på én av dem, nemlig målretting.

Hva er organisk rekkevidde på Facebook?

Men aller først, hva er organisk rekkevidde på Facebook?

vennersvennerOrganisk rekkevidde er det totalte antallet unike personer som ser innlegget ditt via gratis distribusjon.

Målretting er en viktig måte å øke sannsynligheten for at en Facebook-følger vil se og engasjere seg med innlegget ditt. Gjennom målretting begrenser du innleggets generelle rekkevidde, men samtidig viser du den til et mer relevant publikum. Det øker sjansen for at et bestemt publikum faktisk får se det i nyhetsstrømmen sin.

Du kan målrette etter alder, kjønn, utdanning, språk, sted, sivilstatus og hva følgerne dine er interessert i

For å kunne gjøre det må du tillate målretting for sideinnleggene dine. Det gjør du på denne måten:

FB_målretteposterNY

Klikk på Innstillinger øverst på siden.

  1. Klikk på Publikum for nyhetsoppdateringen og synlighet til innlegg.
  2. Klikk rediger, og merk av i boksen ved siden av Tillat valg av publikum for nyhetsoppdateringen og alternativer for synlighet til innlegg for denne siden.
  3. Klikk på Lagre endringer.
 FB_målretteposterNY2

Slik legger du til målretting:

Når dette er gjort, kan du målrette – eller begrense publikummet – for en post. Skriv selve posten, og legg til bilder/lenker/video. Nederst i rammen kan du nå se flere symboler, og det er symbolet  du må klikke på før du publiserer innlegget.

FB_målretteposter4_edited-2

Klikk deretter på Begrens publikummet, og velg ett eller flere alternativer. Til slutt kan du klikke på alternative til høyre for å justere målrettingen.

 målrettepost_alternative1

Mens du legger til målrettingsalternativene, blir antall personer som innlegget er målrettet mot, oppdatert ved siden av Potensielt publikum.

Det minste antallet personer du kan målrette innlegget mot, er 20.

Les også: Ikke fortell alt til alle – lær å lage lister på Facebook

Om Camilla Solheim