Slik lager du lister i Facebook

Bruker du Facebook på jobben? Eller rettere sagt, i jobbsammenheng?

Da kan det være smart å dele inn Facebook-vennene. For en Facebook-venn kan jo være så mangt. De fleste av oss er venner med langt flere enn vi egentlig er venner med, og derfor kan det være godt å skille dem.

Har du kollegaer, bransjefolk og andre som du mener hører «sammen»? Det er minst to grunner til at det er lurt å legge Facebook-vennene dine i forskjellige lister.

  • Når du oppdaterer din status, det være ved å dele en lenke, skrive eller legge til et bilde eller en video, så kan du bestemme hvem av dine venner som skal få se dette. Hvis du for eksempel legger alle dine kollegaer eller folk i bransjen i en spesiell interesseliste, er det nettopp disse som får se din statusoppdatering. Hvorfor det da? Jo, da sparer du gamle tanter, perifere barndomsvenner eller nysgjerrige naboer for uønsket «støy» i sin Facebook-feed, og du treffer dine likesinnede med ditt budskap.
  • Ved å lage en slik (eller rettere sagt, flere slike lister), får du også mulighet til å se nyhetsoppdateringer basert på de listene du lager. Det gjør at du enkelt kan holde deg oppdatert, og sparer deg for å bla deg ihjel nedover feeden for å finne gullkornene.

Som journalist er dette enormt tidsbesparende. Lag lister over alle innen kildene dine og de områdene/bransjene du dekker – det være seg politikk eller kultur.

Spesielt i valgtider kan det være smart å samle alle politikerne inne på en liste, så holder du enkelt styr på alle utspillene som kommer.  For i år dukker de først opp på Facebook.

Oppskrift på å lage lister i Facebook

1. For å opprette en liste i Facebook går du til Facebook-profilen til den vennen du ønsker å ha i den nye listen din. Klikk på pilen til høyre på «Venner»-knappen og velg «Legg til i annen liste».
Det er smart å samle for eksempel lokale politikere i en egen liste, her representert ved Brage L. Sollund i Tromsø Arbeiderparti.

Det er smart å samle for eksempel lokale politikere i en egen liste, her representert ved Brage L. Sollund i Tromsø Arbeiderparti.

2. Deretter velger du enten «Ny liste» og gir listen et navn, eller så legger du vedkommende inn i en liste du allerede har opprettet.
Du kan lage så mange lister du bare ønsker og synes er hensiktsmessig.

Du kan lage så mange lister du bare ønsker og synes er hensiktsmessig.

Om Camilla Solheim