Hvordan vi fikk 5.000 følgere på Instagram

Instagram ble lansert i oktober 2010 og har i dag hele 300 millioner brukere på verdensbasis. Den siste sosiale medier-undersøkelsen i Norge viser at 1,275 millioner nordmenn har opprettet en profil på Instagram, mens 1,258 millioner bruker tjenesten.


Insta_SOME-1-kvartal-2015_iDe fleste nyhetsorganisasjoner må støtt ta stilling til hvilke sosiale medier man skal være aktiv på. Hvor treffer man de fleste lesere, hvilket innhold skal man tilby på de ulike sosiale kanalene og hva får man igjen for det?

Instagram skaper engasjement og begeistring

Noen sosiale medier er så store at man ikke kan unngå dem. Instagram er etter min mening en av dem. Siden det ikke er mulig å poste klikkbare lenker på Instagram, er ikke denne kanalen den rette for å drive trafikk inn til siden din – eller å få journalistikken ut til leserne.

Et av de mest likte bildene på iTromsø-kontoen vinteren 2015.

Et av de mest likte bildene på iTromsø-kontoen vinteren 2015.

 

For vår del i Mediehuset iTromsø handler det om å skape merkevare, være der folk er, skape engasjement og begeistring for byen vår.

iTromsø åpnet konto på Instagram høsten 2012. I starten la vi ut bilder dann og vann, ikke før i slutten av oktober 2014 økte vi vår tilstedeværelse og har hatt en dedikert satsing på denne sosiale kanalen.

Det var som å trykke inn en knapp som bare ventet på å bli trykket på. Det har strømmet til med nye følgere, og etter knappe seks måneder har vi økt antall følgere til over 5.000.

Hvor ofte publisere på Instagram?

Regelmessig publisering på Instagram er alfa og omega. Det er et minimum å poste en gang om dagen, men vi har også hatt god effekt med å publisere opptil fire ganger i døgnet, fordelt fra morgen til sen kveld.

Når vi poster et bilde, ser vi ofte at følgerne våre følger opp, og tagger jevnlig @itromso og/eller bruker våre faste emneknagger.

I tillegg til emneknaggen #superlokal, #itromsø og #tromsø som vi bruker på alle bilder, så har vi emneknagger som følger årstider og temaer, for eksempel #julitromsø, #våritromsø, #vinteritromsø, #sommeritromsø, #høstitromsø #russitromsø etc.

Hvilken merverdi gir Instagram?

Så langt det lar seg gjøre, så er vi inne og ser på alle bildene som bruker våre emneknagger, og vi liker og kommenterer bildene.

Vi deler igjen disse bildene, enten via å reposte på Instagram-kontoen vår, på en av våre Facebook-sider eller som en bildeserie på nett.

Instagram lar oss kommunisere langt nærmere leseren vår, enn vi får gjennom noe annet sosialt medie.

Vi får bilder som vi kan bruke redaksjonelt, vi får inn en rekke nyhetstips, – og ikke minst vi får bli kjent og ser hva som rører seg i lokalsamfunnet.

Om Camilla Solheim