Spionér på dine konkurrenter

Godt innhold på Facebook-siden er alfa og omega for å nå ut til følgerne dine og vennene deres igjen, men hva er godt innhold? Det er ikke alltid lett å vite på forhånd hva som går godt, og da kan det være lurt å følge med på konkurrentene dine. Kanskje har de funnet svaret? Deres erfaringer kan i alle fall gi deg noen gode ideer, som du kan teste ut på dine egne følgere.

Det trenger ikke nødvendigvis være de du ”offisielt” konkurrerer mot, men å følge med på noen som er i samme situasjon som du – som du kanskje mener gjør det bedre enn det du gjør.

Få oversikt over andres Facebook-sider

Det er i alle fall fornuftig å skaffe seg en fullstendig oversikt over konkurrentene, og følge med dem underveis for å se hva de lykkes med – og hva de bommer med. Her er i alle fall et utmerket sted for å lære.

Det finnes selvsagt betalingsverktøyer hvor du kan gjøre enda dypere konkurrentanalyse, men Facebook tillater deg å følge med på mange andre sider.

Under fanen "innsikt" kan du legge til andre Facebook-sider du ønsker å følge med på.

Under fanen «innsikt» kan du legge til andre Facebook-sider du ønsker å følge med på.

Det er enkelt å få denne tilgangen. Gå til Innsikt og scroll deg nedover til du finner teksten ”Sider å følge med på”. Her kan du legge til de fem sidene du ønsker å følge, og de kan selvsagt byttes ut. I dette tilfellet har jeg for eksempel lagt til to lokalaviser i Storbritannia, som nylig vant mediepriserBirmingham Mail for årets nettsted og The Journal i Newcastle for årets avis.

Få inspirasjon fra andre Facebook-poster

Du kan følge med på det totale antall likerklikk, se prosentvis hvor mange flere eller færre likerklikk siden har den siste uka, sjekke totalt antall innlegg på siden og få en oversikt over det totale engasjementet.

Du kan også klikke deg inn på siden, og få opp siste ukens toppinnlegg. Kanskje er det nettopp her du får inspirasjon til din post denne uka?

Sjekk hvilke Facebook-poster som konkurrenten din lykkes med.

Sjekk hvilke Facebook-poster som konkurrenten din lykkes med.

Om Camilla Solheim